Karipap bulan (sebab kulit dia banyak lopak gitu)
Nak kata ni trajedi takle sangat.... tapi dek tak licin kulitnya tu..... maka dia di kategori mcm kureng menarik tapi sedap di makan..... ni di goreng dengan api besar tu yg jadi kegerutuannya menyerlah sangat. Bukan apa masa tu nak cepat sebab anak2 nak bawa bekal gi sekolah.....
Saturday, December 6, 2008
Walaupun rupanya buruk... namun tetap jadi santapan
Cuba teka apa ni.....????? Ini le kuih bingka. Hehehehehe... ni le salah byk drpd trajedi2 masakan kakyu.... hehehehe.. ni bukan 1st time buat... ni yg 2nd time buat tapi 1st time bakar atas dapur..... dan inile hasilnya.......Isi bingka selepas kerak2nya dikikis.....
Konon2nya nak cuba bakar atas api gua acuan ni... ala mcm mak2 kita dulu buat.... entah macam mana dia boleh terover bak.... mungkin api besar kot...... nak banyak kerak le kononnya... hah amik jadi kerak sumenya... isi tinggal itu je... dahle tu buruk lak tu.... tapi disantap gak dek anak2.... ooo anak2 ku tak memilih ghupe anak2 ku ni asal boleh makan... makan.... licin... "mama len kali mama buat lagi yek tapi wat le rupa dia jadi elok sket ye mama"... pesan ikhlas dari anak2....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment